Последни вести

Саем за вработување и пракса
Датум: 27.3.2016 Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ.
TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан
Датум: 27.3.2016 На 30.03.2016 на ФИНКИ ќе се оддржи вториот од серијата шест TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настани на тема “Гејминг: Општественото влијание”.
Codeference во склоп на Codefest
Датум: 27.3.2016 Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти.

Codeference во склоп на Codefest Датум: 27.3.2016

Во склоп на Codefest кој ќе се одржи по 4-ти пат во Охрид оваа година од 15ти - 17ти април се организира конференција Codeference.  
 
Codeference е еднодневна технолошка конференција на која ќе се дискутираат теми од областа на технологијата, иновациите, дигиталниот маркетинг, стартапите, инвестициите итн. Богатата агенда на конференцијата меѓу другото ќе опфати гости предавачи од неколку реномирани светски компании како Google, Microsoft, Adobe, Viber итн. Веб страната на конференцијата е http://www.codefest.eu/codeference.
 
 
Студентските карти за конференцијата чинат 15 евра и се еквивалентни со стандардните карти. Картите може да се  купат до 1-ви април. Линкот за регистрации е: http://www.codefest.eu/codeference#Register. Ова е одлична можност за студентите да се запознаат со еден настан налик на светските технолошки настани.